VALID Game


Binnen de AMC aanpak staat VALID voor Verified Asset Logistics Information Domain. De VALID PORTAL is een essentieel informatiesysteem voor het aansturen en beheersen van het assetmanagementproces. VALID is ISO 55000 compliant en is ingericht volgens de Plan-Do-Check-Act cirkel, waarmee concepten zoals verbetermanagement en de lerende organisatie, worden ondersteund. Door het spelen van VALID Game ervaart u hoe dit in zijn werk gaat en wat daarbij komt kijken. Inmiddels zijn er 2 versies beschikbaar te weten VALID Web Game en VALID Board Game.

 

 

 

 

 

 

 

 

VALID Web Game is uitermate geschikt om meer inzicht te verkrijgen op gebied van het structureren van informatie en het herkennen er van. In de standaard applicatie wordt hiervoor uitgegaan van de informatiestructuur (sitemap) van een assetmanagement informatiesysteem van een offshore windfarm. Daarnaast wordt een overzicht van 56 gerelateerde informatiebronnen gegeven. Het spelelement is om zoveel mogelijk informatiebronnen (info cards) op de juiste positie te plaatsen en dat binnen een zo kort mogelijke tijd.

 

 

VALID Web Game is ontwikkeld in een generieke game engine 'Unity'. Zo kan VALID Web Game worden aangepast aan organisatie specifieke situaties, maar het ontwikkelen van serious games op gebied van bijvoorbeeld risicomanagement behoort ook tot de mogelijkheden.

 

VALID Web Game is gratis te spelen via http://validgame.amicoservices.nl

 

VALID Board Game is ontwikkeld als groepsspel ter ondersteuning van een workshop of opleiding op gebied van informatiemanagement. Ook hier is de basis de informatiestructuur (sitemap) van een assetmanagement informatiesysteem van een offshore windfarm, dat als een groot bord van 2,7 x 1,8 meter op tafel ligt. Daarnaast worden er 64 gerelateerde informatiebronnen gegeven als zijnde fysieke 'info cards' die op dienbladen aan de deelnemers worden gepresenteerd. De deelnemers worden in 2 teams verdeeld te weten de 'regelaars' en de 'boekhouders'. Na een korte introductie kan het spel beginnen. Het spelelement is dat de 'regelaars' de PLAN en DO info cards op de juiste posities moeten zien te leggen en de 'boekhouders' moeten dit doen voor de CHECK en ACT infocards. Een aantal 'valse' info cards geven het spel een extra dimensie en het team met de minste fouten heeft dan ook gewonnen.

Wanneer bovenstaande uw interesse heeft gewekt verzoeken wij u contact met ons op te nemen en zullen wij u graag verder informeren over de ongekende mogelijkheden van 'serious gaming'.
Per email :info@amccentre.nl
Per telefoon : +31(0)223 614 984

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre