DGAME2 Kickoff Seminar AMC 15-6-2012


photos/DSC00031.jpg
photos/DSC00042.jpg
photos/DSC00085.jpg
photos/DSC00086.jpg
Asset Service Team winnaars!

Kickoff Seminar AMC 15 juni 2012

Tijdens de kick-off meeting van het Seminar AMC werd DGAME getest op locatie.

De AMC Portal Game (DGAME) zal ook dit seminar weer worden gespeeld om een ieder te laten ervaren wat asset management nu feitelijk is en hoe hier ‘control’ op te krijgen.

Tijdens de kick-off is de Internet verbinding en de opstelling uitgeprobeerd. De resultaten hiervan zullen worden gebruikt om op het Seminar AMC zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Gebleken is dat de locatie Gilze-Rijen over een beperkte WIFI wireless verbinding beschikte waardoor het niet mogelijk was om, voor elk team per statafel, drie laptops met Internet te verbinden.

Hierdoor werd er veelal “centraal” gekeken naar de uitkomst en vernieuwde gegevens op het scherm, wat toch ook weer voor een heel andere dynamiek zorgde.  

Nadat het Asset Management Team, het Asset Control Team en het Asset Service Team, een afgevaardigde hadden gestuurd om te onderhandelen over de te volgen onderhoudsstrategie het komende jaar van het windmolenpark, kon er definitief een keuze gemaakt worden voor een bepaald Year Scenario. Na het “runnen’ van dit Year Scenario werden de resultaten weer “klassikaal” bekeken, waarna wederom de drie verschillende teams eerst vanuit hun eigen gezichtsveld een jaaraanpak voorstelden waarmee in het plenaire Life Cycle Management de uiteindelijke keuze werd uit onderhandeld.

Interessant was om te zien dat door de centrale benadering de kennisoverdracht werd verbeterd met betrekking tot de verschillende kengetallen, grafieken en managementoverzichten.

Het Asset Service Team won met een score van 128 en als LCM team werd een totaal score van 122% behaald. Dus ruim boven ‘world class’ (>100%).

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre