DGAME2 Kenniskring AMC 17-2-2012


photos/DSC08632.jpg
Dr.ir. John Stavenuiter, opent de DGAME sessie.
photos/DSC08635.jpg
Overzicht van de 3 teams, game driver en system expert.
photos/DSC08651.jpg
Drs. Arjen Ros, (system expert) in consult met het Management Team
photos/DSC08656.jpg
Het Asset Service Team (AST)
photos/DSC08697.jpg
Het Asset Control Team (ACT)
photos/DSC087181.jpg
De 3 team managers beslissen welk O&M scenario wordt toegepast.

AMC DGAME sessie.

De heer Ros van de Copernicos Groep, ondersteunde de DGAME sessie door samen met John Stavenuiter de game te leiden.

Amico Services stelde de software van de game beschikbaar en leverde IT ondersteuning. Voor de game werden de deelnemers opgedeeld in 3 verschillende Expert Teams, t.w.; het Asset Control Team, Asset Management Team en het Asset Service Team.

Om hoog te scoren is het van belang dat de 3 teams binnen een acceptabele tijd een gemeenschappelijke beslissing weten te bereiken over welk Operation & Maintenance Yearscenario er moet worden toegepast en voor hoelang.

Tijdens de gamesessie kwam in het begin erg naar voren dat ieder team zijn eigen belangen nastreefde, maar na een aantal simulatie jaren kwam er snel uit dat dit niet werkte. Door betere samenwerking kwamen de teams meer "In Control" en het Asset Management Team stuurde erop aan dat ook de belangen van de andere teams behaald werden.

Uiteindelijk eindigde de sessie met een uitstekende Overall Game Score van 127. (Game Scores exceeding 100 points result in World Class Performance)
Robert Miedema, HBO afstudeerder bij Amico Services, verzorgde een enquete, welke onderdeel is van zijn onderzoek in hoeverre de Operations en Maintenance Yearscenario’s realistisch zijn.

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre