Asset Management Control Portal DGAME2 "Offshore Wind Park"


photos/game portal.jpg
Startpagina van de Offshore Windpark game
photos/ACO.jpg
Grafiek die inkomsten en schulden toont
photos/simulation portal.jpg
De gesimuleerde omgevingsvariabelen in grafiekweergave

Ervaar de kansen én bedreigingen die zich voordoen bij Operations & Maintenance van een groot offshore windpark, circa 30 zeemijlen uit de kust van Den Helder. Met de serious game van Amicoservices kan dat! Deze 'game' draait geheel om het ervaren en oefenen van het beheer en onderhoud van kapitaalgoederen in de praktijk. DGAME is dan ook interessant voor alle bedrijven en personen die werkzaam zijn in sectoren waar kapitaalgoederen essentieel zijn, zoals; welzijn, weg- en waterbouw, productie en petrochemische industrie, lucht- en scheepvaart, defensie, energie, openbaar vervoer, etc. Voor al deze bedrijven is het van essentieel belang dat hun 'assets' kosteneffectief worden gemanaged op basis van betrouwbare informatie én professionals.

Met behulp van de, in de afgelopen jaren, ontwikkelde modellen en onderzoeksprojecten heeft Amico Services een web applicatie ontwikkeld dat gebruikers in staat stelt de vaardigheden en inzichten, op het gebied van Asset Management Control, te trainen, te controleren en op te frissen of juist nieuwe strategiën te ontwikkelen. Het wordt voor de spelers duidelijk dat het goed functioneren van een Life Cycle Management Team afhangt van teamwork. Het interactieve aspect van het spel is dan ook van grote waarde.

Omdat DGAME werkt met uw eigen browser kan er worden getraind in de eigen vertrouwde omgeving. Deelnemers aan een gamesessie (3-18 personen) vormen het Life Cycle Management Team. Het LCM Team bestaat uit uit een Asset Control Team, een Asset Management Team en een Asset Service Team. Deze drie Expert Teams bepalen op basis van gezamenlijk overleg en besluitvorming de Operations & Maintenance over de exploitatieperiode van de wind farm. Elk jaar zal het team kiezen voor een bepaalde focus op het onderhoud door het kiezen van een zogenaamd jaarscenario.

Het Expert Team met de meeste punten wint de gamesessie. Op basis van de gezamelijke punten wordt de Total Score bepaald waarmee de betreffende gamesessie een plaats krijgt in de Overall Ranking List. Winst wordt sowieso behaald doordat er een 'aha erlebnis' ontstaat over het functioneren van een Life Cycle Management Team, de noodzakelijke samenwerking voor het bereiken van het totaaldoel en inzicht in de effecten van verschillende onderhoudsconcepten. Bovendien wordt er op deze wijze kennis gemaakt met een specifiek Asset Management Informatiesysteem, gebaseerd op portaltechnologie.

Klik hier voor een tour door deze ‘game’
Login: dgame@amicoservices.nl
Pass: dgame

Als alternatief kunt u ook deze link in de adresbalk van uw internetbrowser plakken: http://portal.amicoservices.nl/pgIntro/

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre